Tuomaankirkko1

Hengittävä liike 19.8. – 7.10.

Aika: 
Maanantaisin 19.8. – 7.10. klo 10:00 – 11:30
Paikka: Tuomaankirkko, Pihlajatie 16 (Meilahti)
Hinta: 96€/ kurssi (8x) Huom. kurssimaksu peritään vasta 1. kerran jälkeen, jolloin pääset kokeilemaan ohjauksen sopivuutta itsellesi ilman välitöntä sitoutumista.

Miltä tuntuisi aloittaa viikko käynnistämällä oma käyttöjärjestelmä kaikessa rauhassa? Tällä kurssilla tutkimme tietoisen hengityksen, liikkeen ja hiljentymisen vaikutuksia kehon ja mielen hyvinvointiin. Herättelemme oivalluksia vaivattomaan olemiseen, liikkumiseen ja palautumiseen erilaisten kehollisten ja mentaalisten harjoitusten kautta. Sovellamme harjoitteita joogasta, psykofyysisestä hengitysterapiasta sekä erilaisista somaattisista menetelmistä. Tunnit sopivat erinomaisesti mm. lievittämään stressioireita ja helpottamaan hengitysvaikeuksissa.

Aktivoimme, avaamme  ja rentoutamme kehoa sekä haemme liikkeeseen sisäistä ja ulkoista tukea ja tasapainoa. Samalla havainnoimme suhdettamme kehoon, mieleen, ympäristöön ja muihin ihmisiin. Etsimme yhdessä, mutta itsenäisesti tietä oman luonnollisen hengityksen ja kevyen olemisen – tyytyväisyyden – äärelle.

Kurssin aikana perehdymme mm. seuraaviin teemoihin:
– hengityksen tasapainottava voima
– eloisan selkärangan merkitys
– kehon nestekierto ja sisäelinten huomioiminen
– ydintuki ja tasapaino
– maan ja ilmatilan tuki asennossa ja liikkeessä
– aistit ja ääni osana kehonkokemusta
– irtipäästämisen ilo – kuinka hellittää liiallisesta kontrollintarpeesta ja sallia elämänvirtaus.

Teemme harjoituksia makuulla, istuen, seisten ja liikkuen tilassa. Etenemme rauhallisessa tahdissa, kuulostellen, eikä tarkoituksena ole nostattaa hikeä pintaan. Toisinaan saattaa tulla lämmin, mutta lattialla maatessa voi olla viileää, joten tarvitset joustavien vaatteiden lisäksi yllesi jotakin lämmintä sekä villasukat. Ota mukaan oma pitkä jooga- tai jumppa-alusta sekä viltti. Tarvittaessa saat ohjaajalta alustan lainaan, kun ilmoitat tarpeesta etukäteen.

Kurssille otetaan max 8 henkilöä ja se toteutuu, kun mukaan saadaan vähintään 6 osallistujaa.

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMINEN (14.8. mennessä):
essi(at)elamaonjoogaa.fi

Lämpimästi tervetuloa!