img_6916-1

Joogaopetus

Joogasta voit löytää uskomattoman työkalun itsetuntemuksen, kehotietoisuuden ja elämänilon kasvattamiseen. Kun pysähtyy säännöllisesti itsensä äärelle, oppii myös hallitsemaan stressiä, palautumaan ja tasapainottamaan kehoaan sen tarvitsemalla tavalla. Siirtyminen tekemisestä olemisen ja kokemisen tilaan antaa myös mahdollisuuden kokea yhteyden johonkin itseä suurempaan, virittäytymään osaksi ääretöntä. Tästä perspektiivistä käsin moni käytännön asia ja ongelma saa aivan uusia merkityksiä – ja tie luomisvoimalle voi avautua.

Joogatuntini ovat lempeitä tutkimusmatkoja omaan kehoon sekä siihen sisäiseen maailmaan, josta käsin toimimme. Harjoitamme läsnäolon taitoa sekä kehomielen mahdollisuuksia helpottaa olemista ja elämistä arjessa. Harjoituksessa lempeään, virtaavaan liikkeeseen yhdistyvät hengitys- ja meditaatioharjoitukset sekä psykofyysisen hengitysterapian ja muiden somaattisten menetelmien harjoitukset. Tavoitteeni ohjauksessa on auttaa kanssakulkijaa viemään jooga matolta arkeen, missä sillä on eniten merkitystä. Asanaharjoitukseen kuuluu aina myös kehon vahvistaminen ja tasapainottaminen, mutta ryhmän ja osallistujien tarpeet määrittävät viime kädessä harjoituksen sisällön ja vahvuuden.

Joogaharjoitus ei edellytä notkeutta eikä akrobatia ole sen tavoite. Joogan avulla kuitenkin väistämättä vahvistat, notkistat ja rentoutat sekä fyysistä kehoasi että mieltäsi, ja kasvatat näin hyvinvointiasi kokonaisvaltaisesti. Ohjaustapani painottaa hyvin hienovaraista kehonkuuntelua ja kehotietoisuuden herättelyä; harjoituksen päämäärä on tyytyväinen ja hyvä olo omassa kehossa ja sen suhteessa maailmaan, ei siis taipuminen johonkin tiettyyn asentoon. Jokaiselle löydetään sopiva variaatio harjoituksesta, joten todellisuudessa jokainen, joka voi itse hengittää, voi myös joogata.

Räätälöin tunteja eri tyyppisille ja kokoisille ryhmille, sekä annan myös yksityisohjausta. Tutustun aina oppilaideni tilanteeseen ja tarpeisiin etukäteen, minkä perusteella valitsen yksilöllisen lähestymistavan ohjaukseen. Otteeni on henkilökohtainen ja avustava, ja siksi pyrin pitämään ryhmien koot maltillisina. Ryhmätuntien kesto on yleensä 75 min – 90 min ja ne järjestetään yleensä kurssiluontoisesti.

Kurssimuotoisten tuntien lisäksi järjestän pidempiä työpajoja erilaisilla teemoilla, viikonloppuihin sijoittuvia peruskursseja, sekä joogaa ja hengitysterapiaa erityisryhmille.

Erityisryhmät
Olen työskennellyt erityisesti hengityssairaiden sekä EDS-/HSD-ihmisten kanssa, joille olen räätälöinyt joogasta ja erilaisista somaattisista menetelmistä sovellettuja harjoituksia. Lisääksi ohjaan kursseja Etelä-Suomen syöpäyhdistyksellä.

Lue lisää:
Hengitysjooga >>
Joogaa hypermobiileille >>

Kaikki palveluni löydät nykyään Visit Peace -yritykseni nettisivuilta www.visitpeace.fi.

Mikäli haluaisit tilata ohjausta omalle kaveri- tai työporukalle, ota yhteyttä: essi(at)visitpeace.fi  |  p. 045 662 0005

Saadaksesi tietoa tulevista kursseista, voit tilata Visit Peace -uutiskirjeen ja seurata Visit Peace Helsinki -Facebook-sivua.