img_2845

Hengitysjooga

Hengitysjooga on suunniteltu erityisesti hengitysvaikeuksien kanssa eläville ihmisille, jotka haluavat parantaa terveyttään ja elämänlaatuaan sekä oppia hallitsemaan oireitaan.

Liikeharjoituksilla haemme tukea ja joustavuutta hengitykseen osallistuviin kehon osiin sekä kehitämme kokonaisvaltaisesti sujuvaa kehonhallintaa. Lisäksi teemme hengitys- rentoutumis- ja meditaatioharjoituksia, jotka ovat omiaan helpottamaan myös arjen tilanteiden keskellä.

Tunnit sopivat hyvin erikuntoisille ihmisille, sillä jokaiselle etsitään hänelle sopiva tapa toimia – edellytyksenä ryhmään osallistumiselle on vain normaali arjessa liikkuminen. Tunnilla saa yskiä ja happipullon voi ottaa mukaan (sellaisen, jonka toimintaa säädellään omalla hengityksellä). Kurssille otetaan max 10 henkilöä, jotta henkilökohtainen avustaminen on mahdollista.

***

”Saimme kurssilta paljon apua arjessa selviytymisen tueksi. Myös päivittäisen liikkumisen tärkeys tuli hyvin esille ja siihen saimmekin evästystä. Joukossamme oli eriasteisista hengityssairauksista kärsiviä henkilöitä, joiden tilan ohjaaja huomioi erittäin hyvin. Ohjaajan osaava, rauhallinen ja innostava ohjaus saavutti jokaisen kurssilaisen ryhdittäen omia kasvavia taitoja.”
– Riitta Pyörre, Keuhkofibroosia sairastavien vertaistukiryhmän vetäjä, Helsinki (2015-2016)

”Yhdistyksemme säännöllisten viikkotuntien tavoitteena on auttaa hengityssairaita löytämään tapoja helpottaa hengittämistään ja toimimistaan arjessa. Ohjauksessaan Essi huomioi ryhmän fyysisen toimintakyvyn laajan eroavaisuuden ja antoi yksilöllistä ohjausta. Osallistujilta saatu palaute oli erittäin positiivista.”
– Pekka Korhonen, Kirkkonummen Seudun Hengitysyhdistyksen puheenjohtaja

***

Lisää hengitysjoogasta:

Kirkkonummen Sanomissa 24.4.2016 (s.15). >>

Hengitysliiton Hengitys-lehti 05/2016 (s. 14-15) >>

Mikäli haluaisit tilata ohjausta ryhmällesi tai yhdistyksellesi, ota yhteyttä:
essi(at)visitpeace.fi  |  p. 045 662 0005

 

Saadaksesi tietoa tulevista kursseista, voit tilata Visit Peace -uutiskirjeen ja seurata Visit Peace Helsinki -Facebook-sivua.